Ingrediëntenlijst voor Pizza Prosciutto e Funghi
Ham en paddenstoelen op de pizza, verrassend genoeg niet heel lastig om zelf te maken. Met wat eenvoudige aanpassingen kan je echter heel veel extra smaak toevoegen. Naast de ham en paddenstoelen gebruik je verse Mozzarella van hoge kwaliteit en kan je na het bakken de pizza besprenkelen met wat witte truffelolie. In essentie blijven de prosciutto en de funghi de hoofdrolspelers en ook zonder de extra ingrediënten is het een heerlijk traditionele pizza.
Pizza Prosciutto e Funghi
Recipe by MerijnCourse: DinnerCuisine: ItalianDifficulty: EasyServings
1
servingsPrep time
10
minutesCooking time
10
minutesCalories
760
kcalIngredienten
Pizzabodem met tomatensaus
50 gram prosciutto
50 gram gesneden champignons
75 gram Mozzarella
Optioneel: 1/2 rode ui (klein)
Optioneel: enkele blaadjes basilicum
Optioneel: scheutje witte truffelolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Snijd ondertussen de champignons in dunne plakken. Optioneel: Snijd de ui in halve ringen.
- Scheur de Mozzarella in stukjes en leg deze op de pizzabodem met tomatensaus. Leg de gesneden champignons en plakken prosciutto of ham hierover heen. Optioneel: Beleg met de uienringen.
- Plaats de pizza in de oven voor 10 minuten. Verwijder na 10 minuten. Optioneel: Voeg verse basilicum blaadjes toe als topping en voeg een scheutje witte truffelolie toe.
- Serveer de Pizza Prosciutto e Funghi.